TANG9135

Forza badmintonketchere i udvikling

I gennem de sidste adskillige år har Forza badmintonketcher forandret sig og ligger nu i den absolutte verdenstop hvad angår kvalitet. De har gennemgået en positiv udvikling, der har været med til at forme og udvikle måden man generelt tænker badminton ketchere på. De spilmæssige kvaliteter har der aldrig eksisteret tvivl om. Men der var dog til at starte med, en interesse fra Forza i udelukkende at producere mindre kostelige badmintonketchere, så de henvendte sig til den helt brede del, og særligt så alle spillere kunne have råd til at dyrke sporten, der ellers nemt kan være dyr, da den kræver en del udstyr til den enkelte. Men de seneste adskillige år har centrum været på at producere Forza badmintonketcher med afsæt i verdenseliten. Til trods for at der har været fokuseret på badmintonketcher til de professionelle har Forza lagt vægt på de udøvere, der er mange af og det er de, der spiller under verdenstoppen. Derfor har Forza altså badmintonketchere til alle former for spillere, hvilket gør dem yderst anerkendt af alle.

 

TANG9135En genial Forza ketcher

Det mest kendte mærke er Forza Power mærket. Her er der tale om en ketcher der er særlig hovedtung, hvilket vil sige at der er lagt ekstra vægt i ketcher hovedet, men uden at ketcheren vejer mere end en almindelig ketcher. Vægten er placeret her, for at hjælpe spilleren med at få mere fart og kraft i slagene. Her er der særligt fokuseret på de hårde angrebsslag og stabilitet i hele skuddet, hvilket er til stor hjælp og gavn hos den enkelte spiller. Almindeligt er skaftet forstærket med Kevlar, som lægges i rumfærger på grund af den høje modstandsdygtighed, og samtidig er det et helt ekstremt fleksibilitet materiale, hvilket er til stor gavn for spilleren, der anvender denne form for ketcher. Stellet er produceret lidt mere solidt med en lidt tykkere ramme for at opnå en bedre stabilitet i ketcheren som helhed, og særligt også når den bruges. Denne type af Forza badmintonketcher er særlig beregnet til spilleren, der tilsigter at presse konkurrenten ned i defensiven ved selv at have meget kraftfulde offensive slag.

 

Fleksibilitet i skaftet

Det første, som er afgørende ved køb af du skal købe en ny badmintonketcher er at undersøge fleksibiliteten i skaftet. Fleksibiliteten har afgørende rolle for både kraft og kontrol i alle ens slag. Hvis man svinger virkeligt kraftfuldt er man nødsaget til have en badmintonketcher med hårdt skaft. Det, som sker i skaftet på en Forza badmintonketcher når man svinger den, er at den bør kan bøje som en bue, når man så svinger til bolden skal den gerne rette sig ud og give mere styrke til slaget. Men derfor er det vigtigt kun at have en badmintonketcher med hårdt skaft, når man er en rigtig dygtig udøver. Da hvis man ikke kan svinge ketcheren kraftfuldt tilpas, så kan du ikke få skaftet til at bøje og dermed generer mere fart i bolden. Hvis man ikke slår meget kraftfuldt er det derfor et mellem eller betydeligt fleksibelt skaft, du bør vælge badmintonketcher ud fra. Det mere fleksible skaft vil have lignende virkning for en trænet spiller som det mindre fleksible skaft gør for en topprofessionel. I denne henseende er det meget vigtigt at overveje hvor ferm du er ift. de elitespillere, der spiller med ikke fleksibelt skaft i deres badmintonketcher. Dog er det også vigtigt ikke at have en ketcher med et meget blødt skaft, idet det ikke vil rette sig ud igen når bolden rammes og derfor vil man få svage høje ikke nøjagtige bolde. Af denne årsag skal fleste udøvere spille med et medium-stift skaft.